Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νηστίσιμη πίτσα με γαρίδες !



Για τη ζύμη χρησιμοποίησα :


ένα κιλό αλεύρι

ένα φακελάκι ξηρή μαγιά

μισό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη και μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι

μια κούπα χλιαρό νερό

* Ανακατεύω τα υλικά και αφού ζυμώσω καλά τοποθετώ το ζυμάρι μου σε ένα μπολ και το σκεπάζω με μια πετσέτα μέχρι να φτιάξω την σάλτσα . . . * 

Η ιδέα για την ζύμη ήρθε από αυτή τη συνταγή ----> magyreuontas

-------------------
Για τη σάλτσα χρησιμοποίησα :


κίνηση πρώτη : μεγάλη κουταλιά ελαιόλαδο

κίνηση δεύτερη : ένα μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

υπόλοιπα υλικά ποσότητα ανάλογα με την προτίμηση : δυο πράσινες πιπεριές

υπόλοιπα υλικά ποσότητα ανάλογα με την προτίμηση : μερικές καθαρισμένες ελιές ( περίπου ένα μικρό μπολ )

υπόλοιπα υλικά ποσότητα ανάλογα με την προτίμηση : ένα πακέτο γαρίδες μικρές κατεψυγμένες ( περίπου μισό κιλό )

μια κούπα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή ένα κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη

ένα ποτήρι λευκό κρασί

απαραίτητο : μια κουταλιά αλάτι

χρειάζεται : μισή κουταλιά πιπέρι

προαιρετικό αλλά δίνει νοστιμιά : μια μεγάλη κουταλιά ρίγανη { θα πήγαινε αντί για αυτή θυμάρι ή βασιλικός ή άνηθος }

προαιρετικό αλλά δίνει νοστιμιά : λιγότερο από μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

προαιρετικό αλλά δίνει νοστιμιά : λιγότερο από μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα

* Τσιγάρισα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε
μια μεγάλη κουταλιά ελαιόλαδο . Έπειτα πρόσθεσα στην κατσαρόλα μου σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά και τα ανακάτεψα για να φτιάξω τη σάλτσα . . . *   


-------------------
Έστρωσα το ζυμάρι μου σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί { αφού πρώτα είχα λαδώσει το ταψί με το πινέλο και το είχα αλευρώσει ελαφρά για να μην κολλήσει η πίτσα όταν ψηθεί } . 

Κατόπιν πρόσθεσα πάνω στην ζύμη μου την ζεστή και πικάντικη σάλτσα με τις γαρίδες .

Έβαλα ψιλοκομμένη φέτα νηστίσιμη { κολιός' είχα δοκιμάσει και μια άλλη νηστίσιμη αλλά ήταν πολύ αλμυρή } και στη συνέχεια κίτρινο τυρί νηστίσιμο τριμμένο καλύπτοντας πάλι τα περισσότερα σημεία της πίτσας { κολιός' έχω δοκιμάσει και μια άλλη η οποία δεν ήταν μόνο από σόγια } .

Ψήθηκε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα θα την ξαναέφτιαχνα ακόμα κι αν δεν νήστευα ! ! !

Π-ε-ν-τ-α-ν-ό-σ-τ-ι-μ-η
:)
Κείμενο : Ελένη Σκουτελάκη

Σχόλια

🌻 Αγαπημένα Της Εβδομάδας