Για τη ζύμη χρησιμοποίησα :
ένα κιλό αλεύρι
ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
μισό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη και μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι
μια κούπα χλιαρό νερό
* Ανακατεύω τα υλικά και αφού ζυμώσω καλά τοποθετώ το ζυμάρι μου σε ένα μπολ και το σκεπάζω με μια πετσέτα μέχρι να φτιάξω την σάλτσα . . . *
Η ιδέα για την ζύμη ήρθε από αυτή τη συνταγή ----> magyreuontas
-------------------
κίνηση πρώτη : μεγάλη κουταλιά ελαιόλαδο
κίνηση δεύτερη : ένα μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
υπόλοιπα υλικά ποσότητα ανάλογα με την προτίμηση : δυο πράσινες πιπεριές
υπόλοιπα υλικά ποσότητα ανάλογα με την προτίμηση : μερικές καθαρισμένες ελιές ( περίπου ένα μικρό μπολ )
υπόλοιπα υλικά ποσότητα ανάλογα με την προτίμηση : ένα πακέτο γαρίδες μικρές κατεψυγμένες ( περίπου μισό κιλό )
μια κούπα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή ένα κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
ένα ποτήρι λευκό κρασί
απαραίτητο : μια κουταλιά αλάτι
χρειάζεται : μισή κουταλιά πιπέρι
προαιρετικό αλλά δίνει νοστιμιά : μια μεγάλη κουταλιά ρίγανη { θα πήγαινε αντί για αυτή θυμάρι ή βασιλικός ή άνηθος }
προαιρετικό αλλά δίνει νοστιμιά : λιγότερο από μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
προαιρετικό αλλά δίνει νοστιμιά : λιγότερο από μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα
* Τσιγάρισα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε
μια μεγάλη κουταλιά ελαιόλαδο . Έπειτα πρόσθεσα στην κατσαρόλα μου σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά και τα ανακάτεψα για να φτιάξω τη σάλτσα . . . *
-------------------
Κατόπιν πρόσθεσα πάνω στην ζύμη μου την ζεστή και πικάντικη σάλτσα με τις γαρίδες .
Έβαλα ψιλοκομμένη φέτα νηστίσιμη { κολιός' είχα δοκιμάσει και μια άλλη νηστίσιμη αλλά ήταν πολύ αλμυρή } και στη συνέχεια κίτρινο τυρί νηστίσιμο τριμμένο καλύπτοντας πάλι τα περισσότερα σημεία της πίτσας { κολιός' έχω δοκιμάσει και μια άλλη η οποία δεν ήταν μόνο από σόγια } .
Ψήθηκε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα θα την ξαναέφτιαχνα ακόμα κι αν δεν νήστευα ! ! !
Π-ε-ν-τ-α-ν-ό-σ-τ-ι-μ-η
:)
Κείμενο : Ελένη Σκουτελάκη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου