Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

🙎Περνώντας το χρόνο στο σπίτι & Διάφορες Σκέψεις ...

Βασικά πέρναγα τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι και πριν γίνει της "μόδας" με την καραντίνα , οπότε δεν έπεσα σε κατάθλιψη εξαιτίας της ! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου λείπει που επισκεπτόμουν έστω μία φορά αν όχι δύο τον αγαπημένο μου κινηματογράφο' το σινέ Παράδεισος του Κορυδαλλού που εύχομαι και μετά την όλη κατάσταση να υπάρχει !

Θεωρώ ότι το σπίτι είναι η φωλιά μας' είναι το μέρος που νιώθουμε τη μεγαλύτερη ασφάλεια' το καταφύγιο και το ησυχαστήριο μας' και αν το διαμορφώσουμε με τον καλύτερο τρόπο , με φυτά που μας αρέσουν , με πίνακες ή με αντικείμενα που μας εκφράζουν και με κάποιες βασικές ανέσεις μπορεί να είναι και παράδεισος !

Ταινίες μπορούμε να δούμε και σπίτι η αλήθεια είναι' επίσης υπάρχουν πάρα πολύ ωραία επιτραπέζια , zumba μπορείτε να κάνετε και σπίτι είναι ότι πρέπει για εκτόνωση γιατί δεν είναι μόνο χορός ή μόνο γυμναστική είναι και τα δύο ταυτόχρονα !!!

Επειδή δεν είμαι οπαδός του διαβάσματος' όταν βαριέμαι μπορεί να ζωγραφίσω με τέμπερες σε ακουαρέλα ή τελευταία δοκίμασα έναν άλλο τρόπο έκφρασης που είναι κατασκευές με πηλό ( air dry clay ) και χρωματισμός του με ακρυλικά χρώματα ...

Το τελευταίο τελευταίο επιχείρημα μου είναι να δοκιμάσω να πλέξω αλλά ακόμα είμαι πολύ στην αρχή πέρα από την πλέξη αλυσίδα δεν έχω καταφέρει κάτι παραπάνω...

Χθες έβλεπα ειδήσεις και πραγματικά αναρωτήθηκα πού πάμε' εννοώ πώς γίνεται πριν μερικές μέρες να έγινε διαμαρτυρία για το lockdown και να πήραν με τα χημικά τους διαδηλωτές' που δεν ήταν αρνητές της μάσκας' το επαναλαμβάνω κανένας δεν αρνιέται ότι υπάρχει ο κορονοϊός για αυτό φοράμε μάσκες αλλά δεν είναι λύση τα lockdown! 

Μου έκανε εντύπωση το εξής λοιπόν' ότι έγινε διαδήλωση για τον τρομοκράτη που κάνει απεργία πείνας και δεν έπεσε ούτε ένα χημικό τίποτα' για έναν άνθρωπο που στην τελική βρίσκεται φυλακή επειδή σκότωσε κόσμο' και οι άλλοι άνθρωποι οι οποίοι είναι απλοί πολίτες όπως εγώ και εσείς κυνηγήθηκαν με χημικά επειδή διαδήλωσαν κατά της όλης κατάστασης που θυμίζει χούντα!

Αν τα μέτρα περιορισμού στο σπίτι για όλους μας ήταν η λύση τότε δεν θα έπρεπε να υπήρχε κανένα κρούσμα παραπάνω' πραγματικά νομίζω το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι να μη βλέπουμε καθόλου ειδήσεις το ένα το κάνουν χίλια και πραγματικά ελπίζω να ξυπνήσει ο κόσμος που ήδη έχει αρχίσει να ξυπνάει' διάβαζα σχόλια στο facebook κάτω από άρθρα σχετικά με τα lockdown και όλα δείχνουν ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο' θέλει να αναπνεύσει και η χώρα μοιάζει σαν ασθενή πού βρίσκεται σε κρεβάτι νοσοκομείου και του βάζουν αναπνευστήρα ενώ ήδη ξεψυχάει! 

Οι πιο δυνατοί άνθρωποι θα αντέξουμε και μετά από αυτό' αλλά η χώρα οικονομικά θα έχει καταρρεύσει' οι πολίτες δεν θα βγουν αλώβητοι ψυχικά' και τα μαγαζιά θα κλείσουν κάποια διαπαντός γιατί δεν θα αντέξουν την πίεση των χρεών' δεν έχουν όλα τα καταστήματα e-shop Και επίσης δεν είναι όλοι οι άνθρωποι εξοικειωμένοι με το ίντερνετ για να ψωνίσουν διαδικτυακά και να εμπιστεύονται τις διαδικτυακές αγορές !

Ζούμε ένα χάος απόλυτο' μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας μόνο μέσα στους τέσσερις τοίχους' μόνο εκεί μπορούμε να πετάξουμε τη μάσκα και να ανασάνουμε σαν άνθρωποι χωρίς να μας κυνηγάνε για πρόστιμο ! Οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε' το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι τουλάχιστον να αξιοποιήσουμε αυτούς τους τέσσερις τοίχους' να αξιοποιήσουμε το χρόνο στο σπίτι' και να μην παραιτηθούμε από τη ζωή' να δεθούμε περισσότερο όλο αυτό το διάστημα με την οικογένειά μας' να αποκτήσει κάπως νόημα η όλη φάση και να έχουμε πίστη Γιατί χωρίς αυτή Δεν υπάρχει καμία ελπίδα !

Δυστυχώς αυτό τον τόπο τον κυβερνούν πάντα αυτοί που δεν τον αγαπάνε πραγματικά' εξαιτίας της μη συνοχής του κόσμου , εξαιτίας διαφόρων πεποιθήσεων , εξαιτίας βολέματος !

Ένα δικό μου πρόσωπο' όχι από το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον' νιώθει ευγνώμων μόνο που παίρνει τα 500 κάτι ευρώ το μήνα' επειδή βγήκε σε αναστολή' εμένα προσωπικά με έκανε έξαλλη το γεγονός ότι νιώθει ευγνωμοσύνη για αυτό το πράγμα' αλλά το μεγαλύτερο πράγμα που με κάνει έξαλλη είναι ότι ψήφισε αυτούς τους ανθρώπους και σκοπεύει να τους ξαναψηφίσει γιατί θεωρεί ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι για να βγουν ! 

Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευγνώμων που παίρνω το ΚΕΑ' που είναι περίπου 200 ευρώ το μήνα ( και όχι αυτά δεν αρκούν για να ζήσει κάποιος' έχω απίστευτη βοήθεια από την οικογένεια μου ) γιατί είχα στείλει αρκετά βιογραφικά , αρκετές αιτήσεις σε προκηρύξεις' και όπως σας είχα αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο η τελευταία μου δουλειά ήταν voucher σε μία πάρα πολύ καλή εταιρεία αλλά δυστυχώς μέσα στην όλη φάση που διανύουμε δεν ήταν εφικτό να παραμείνω όσο κι αν ήθελα !

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευγνώμων που εγώ και κάποιοι άλλοι άνθρωποι σπουδάσαμε κάποια χρόνια' βγάλαμε μία σχολή για να βρούμε δουλειά υποτίθεται' και το μόνο που υπάρχει σε δουλειές που να μη ζητάει προϋπηρεσία είναι εισερχόμενες κλήσεις και τα ληξιπρόθεσμα που είναι κάτι το ασταθές ! 

Επίσης το γελοίο της όλης υπόθεσης είναι ότι πριν καν τελειώσεις μία σχολή σου ζητάνε προϋπηρεσία όντως πιστεύουν Σε προηγούμενες ζωές !

Από την άλλη λέμε πάλι καλά που προλάβαμε να σπουδάσουμε' Και ευτυχώς που δεν έχουμε παιδικά χρόνια σε αυτή την εποχή να ζήσουμε' Δεν μπορώ να διανοηθώ καν πόσο δύσκολο είναι να είναι γονιός κάποιος σε αυτή την εποχή' πόση δύναμη πρέπει να έχει' που θα πρέπει να είναι πέρα από γονιός και δάσκαλος για το παιδί του ! Βασικά όχι μόνο αυτά τα δύο' θα πρέπει να είναι και σεκιουριτάς για το παιδί του κάποιος σήμερα ! 

Όλοι έχουμε δει ειδήσεις αλλά και να μην είχαμε δει' πήρε το αυτί σας τι γινότανε' πόσα παιδιά βιάστηκαν κι αμφιβάλλω Αν αυτός ο "τύπος" ήταν ο μοναδικός που το κάνει αυτό !

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τη λέξη αγνωστικιστής και τη λέξη άθεος' επειδή πιστεύω ότι πλέον όσο τραγικό μπορεί να ακούγεται σε κάποιους αυτό ή πεσιμιστικό' Το μόνο που μας έχει απομείνει σε όλο το χάλι που ζούμε στον έξω κόσμο είναι η πίστη μας στο Θεό ! 

Γιατί για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας' ευθύνη πρωτίστως έχουμε εμείς' για τις ψήφους που δώσαμε όπου τις δώσαμε' και κάποιοι άνθρωποι που ήξεραν τι γινόταν και δεν μίλαγαν εγκαίρως για να σώσουν τους συνανθρώπους τους και τα παιδιά εκείνα ...

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ σε δικό μου άτομο που έχει κάνει το εμβόλιο και νιώθει σαν πειραματόζωο' μέχρι στιγμής δεν είχε παρενέργειες από τη δεύτερη δόση και εύχομαι να μην έχει , ωστόσο προσωπικά εγώ δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα με έκανε να νιώσω σαν πειραματόζωο αν δεν είμαι σίγουρη για κάτι δεν το κάνω ! 

Γνωρίζω πολύ κόσμο στο στενό μου περιβάλλον που θα το κάνουν και εύχομαι να μην το μετανιώσουν' να μην υπάρξει κάποια παρενέργεια μη αναστρέψιμη τουλάχιστον...

Αυτό που ζούμε μας έχει κάνει να φοράμε μάσκες αλλά μέσα σε όλη αυτή την παράνοια υπάρχει μία απίστευτη αντιφατικότητα Γιατί ενώ τις φοράμε "πολλές μάσκες θα πέσουν" σε πολλούς τομείς' ήδη έχουν αρχίσει και πέφτουν και μέσα σε αυτούς τους τομείς είναι και οι άνθρωποι που θεωρούσατε ότι δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτούς' μετά από όλο αυτό ή πού οι οικογένειες θα είναι πιο δεμένες ή που θα διαλύονται ! 

Είναι μία δοκιμασία πρωτίστως για την ψυχή του καθενός και έπειτα για την κάθε σχέση που έχει συνάψει στη ζωή του !

Περνάμε εξετάσεις ως άνθρωποι κι από αυτές θα φανεί αν όντως είμαστε άνθρωποι ή μηχανικά ρομπότ... 

🙏


Κείμενο Ελένη Σκουτελάκη




Σχόλια

🌻 Αγαπημένα Της Εβδομάδας