Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φτιάχνοντας μία χιονόμπαλα 💧🐬

Κανονικά θα έπρεπε να λέγεται χρυσοσκονόμπάλα ή υδρόμπαλα , αλλά μιας και παντού υπάρχει στο διαδίκτυο με τον όρο χιονόμπαλα κρατάμε αυτόν. 💁

Προσπάθησα να φτιάξω ένα δελφίνι με λευκό πηλό που στεγνώνει στον αέρα και έβαψα με ακρυλικά χρώματα' έκαναν γύρω στη μία εβδομάδα περίπου να στεγνώσουν τελείως και να σκληρύνουν μαζί με τις καρδούλες που δεν φαίνονται πολύ καλά και όλα τα υπόλοιπα στο βάζο.

Το βάζο ήταν από μέλι αφού το καθάρισα πολύ καλά' άπλωσα πηλό στα τοιχώματα του' τον οποίο έπειτα χρωμάτισα μπλε αλλά πριν στεγνώσει καλά ξεπλύνα το βάζο και έτσι βγήκε πιο ανοιχτό το φόντο στα τοιχώματα' έχω δημιουργήσει δύο πράσινα φύκια από πηλό και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι εξολοκλήρου με πηλό και ακρυλικά μη τοξικά χρώματα.

Διαπίστωσα ότι αν αφήσω περίπου μία εβδομάδα αυτά που έφτιαξα στεγνώνουν εντελώς και δεν υπάρχει θέμα με το νερό για να τα ξεβάψει.

Το δελφίνι με τη βάση που είχα φτιάξει όταν σκλήρυνε ο πηλός το κόλλησα στο καπάκι του βάζου με σιλικόνη. 

Πριν κλείσω το βάζο μου έβαλα νερό φίλτρου ή διαφορετικά θα έπρεπε νερό μεταλλικό για να μην θαμπώνει και μία κουταλιά περίπου γλυκερίνη και λιγότερο από μισό κουταλάκι χρυσόσκονη ασημένια όπως βλέπετε - στη συγκεκριμένη περίπτωση έπεσε πολύ λιγότερη χρυσόσκονη' πιο λίγη και από μισό κουταλάκι - ... 💧🐬



Κείμενο Ελένη Σκουτελάκη


Άλλες δημιουργίες με πηλό αέρα :




* Update δοκιμάστε να κλείσετε το βάζο μόνο όταν ο πηλός έχει στεγνώσει πραγματικά πολύ ή διαφορετικά να δημιουργήσετε τη χιονόμπαλα με κάποια πλαστική φιγούρα παιχνίδι της επιλογής σας και καλύτερα μεταλλικό νερό να μην θαμπώνει το βάζο !!!

Σχόλια

🌻 Αγαπημένα Της Εβδομάδας