Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 250 gr βούτυρο Κερκύρας, ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια, μία κούπα ζάχαρη, ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 μικρό φλιτζάνι κονιάκ, 5 μεγάλα αυγά, μία φαρινάπ 500 γραμμαρίων κόκκινη, μία κούπα χυμό πορτοκαλιών, μία κουβερτούρα γάλακτος σε κομμάτια ή σε σταγόνες.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας με το μιξεράκι. Κατόπιν αδειάζουμε το υλικό σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 60 λεπτά πάνω - κάτω ή στον αέρα. Μόλις πλησιάζει το 60 λεπτό τσεκάρετε με ένα μαχαιράκι τη ζύμη αν δεν βγάζει στο μαχαίρι ζύμη ωμή σημαίνει ότι ψήθηκε.
Από πάνω έβαλα λευκή κουβερτούρα σε σταγόνες τις οποίες είχα λιώσει (επειδή δεν είχα μπεν-μαρί) σε ένα μπρίκι το οποίο μπρίκι το είχα τοποθετήσει σε κατσαρολάκι με νερό. Αντίστοιχα έπραξα και για τη ροζ κουβερτούρα η οποία ήταν επίσης σε σταγόνες.
Το έτος το δημιούργησα με χρωματιστά κουφετάκια σοκολάτας γάλακτος.Από πάνω πρόσθεσα λίγη χρωματιστή τρούφα για έξτρα διακόσμηση.
Καλή σας Επιτυχία και Καλή Χρονιά !!! 😊💞
****Τη συνταγή την είχα βρει κάποτε στο ίντερνετ ψάχνοντας Δεν θυμάμαι καν το site αλλά την κάνω πάρα πολλά χρόνια είναι πεντανόστιμη αν και τα υλικά είναι αρκετά ακριβά βασικά τα ακριβότερα από αυτά είναι το βούτυρο Κερκύρας και το κονιάκ αλλά για μία φορά το χρόνο αξίζει. Στην πρωτότυπη συνταγή δεν είχε μέσα κουβερτούρα ούτε από πάνω τη διακόσμηση που κάνω από πάνω είχε άχνη και μέσα είχε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα που είναι δική μου έμπνευση 😄****
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου