Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φακόρυζο ( Φακές με Καστανό Ρύζι )


500 γραμμάρια φακές ψιλές ( τις οποίες τις καθαρίζουμε από τυχόν πετραδάκια ή σκουπιδάκια και τις ξεπλένουμε ) προτού να τις βάλουμε στην κατσαρόλα 

2 φρέσκιες ντομάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει και τις έχουμε ψιλοκόψει

Μία κουταλιά αποξηραμένο σκόρδο ή δύο σκελίδες 

2 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι ή ένα ξηρό

Μία κουταλιά γλυκιά πάπρικα

Ένα πακέτο καστανό ρύζι 500 γραμμάρια

Τρία φύλλα δάφνης

5 μπίλιες μπαχάρι

Με την κουτάλα μας βάζουμε μία φορά ελαιόλαδο γεμίζοντας την

Μία κουταλιά μεγάλη αλάτι λίγο πριν το τέλος για να μην το πιεί εντελώς και δεν φαίνεται στη γεύση ...

Όλα τα παραπάνω υλικά σε κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό για βράσιμο περίπου 40 λεπτά με επίβλεψη και ανακάτεμα και προσθήκη νερού τουλάχιστον δύο ποτήρια επιπλέον κατά τη διάρκεια . 

Έπειτα με την κουτάλα ρίχνουμε μπαλσάμικο γεμίζοντας την προς το τέλος του μαγειρέματος ...

Πρέπει να βγάζει τουλάχιστον 8 πιάτα σαν φαγητό !!! 
Σίγουρα νόστιμο και υγιεινό !!! 
Δεν είχα πιπέρι θα έβαζα ελάχιστο ...

🙋

Κείμενο Ελένη Σκουτελάκη

Σχόλια

🌻 Αγαπημένα Της Εβδομάδας