Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βασιλόπιτα σαν κέικ χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο !!!


Υλικά :

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ.
1 κούπα χυμό φρέσκο πορτοκαλιού
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Δύο πακέτα σταγόνες γάλακτος
Λιγότερο από μισή κούπα κονιάκ
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα καστανή ζάχαρη
150 γρ. καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση :

Ανακατεύουμε τα υλικά με το μίξερ μας και απλώνουμε σε στρογγυλό μεγάλο ταψί με λαδόκολλα . 
Ψήνουμε στον αέρα για περίπου μία ώρα στους 170 βαθμούς . 
Ελέγχουμε τη βασιλόπιτα μετά τα 50 λεπτά με ένα μαχαιράκι ελαφρά' αν δεν λερώνεται με ζύμη σημαίνει ότι ψήθηκε !
Την βγάζουμε από το φούρνο' τοποθετούμε το φλουρί ή το κέρμα ( που έχουμε τυλίξει πρωτίστως σε αλουμινόχαρτο ) σε όποιο σημείο της θέλουμε . 
Την αναποδογυρίζουμε με προσοχή τοποθετώντας μια μεγάλη πιατέλα πάνω στη βασιλόπιτα ( το μέγεθος της πιατέλας θα είναι λίγο πάνω από 25 cm ) .

Επικάλυψη & Διακόσμηση :

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε δύο πακέτα λευκής σοκολάτας ( αν δεν έχετε αυτό το σκεύος όπως κι εγώ δεν το είχα' κάντε ότι έκανα' σε ένα πολύ μικρό κατσαρολάκι βάζω ως τη μέση νερό και το αφήνω να ζεσταθεί' κατόπιν τοποθετώ μέσα σε αυτό ένα μεγάλο μπρίκι στο οποίο έχω προσθέσει τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και όσο ανακατεύω με το κουτάλι αυτές λιώνουν ) .
Απλώνω τη λιωμένη λευκή σοκολάτα σε ολόκληρη την επιφάνεια της βασιλόπιτας κέικ μου και σχηματίζω με κράνμπερι το έτος κι οποιοδήποτε σχέδιο επιθυμώ ( πήρα τα αποξηραμένα με χυμό μήλου ) !

Καλή Επιτυχία & Καλή Χρονιά με Υγεία και Αγάπη ! ! ! 😊 💝

Με εκτίμηση , Ελένη Σκουτελάκη

Σχόλια

🌻 Αγαπημένα Της Εβδομάδας