500 γραμμάρια πλευρώτους ( καθαρισμένα και κομμένα σε μικρότερα κομμάτια )
Ένα μαρούλι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
40 γραμμάρια καθαρισμένο άνιθο
4 καρότα ( καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια )
Μερικά φύλλα σπανάκι ( λιγότερο από 100 γραμμάρια )
Μια κουταλιά κορν φλάουερ
Ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
Φρέσκο χυμό λεμονιού
Μια κούπα ρύζι νυχάκι
Τρία φρέσκα κρεμμυδάκια ( καθαρισμένα και κομμένα )
Αποξηραμένο σκόρδο
Αποξηραμένο κρεμμύδι
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα βάζω τα καθαρισμένα και κομμένα καρότα , μανιτάρια , μαρούλι , σπανάκι , φρέσκα κρεμμυδάκια και άνιθο. Προσθέτω λιγότερο από μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο , μια κουταλιά αποξηραμένο σκόρδο , μισή κουταλιά αποξηραμένο κρεμμύδι , μισή κουταλιά κάρυ.
Γεμίζω την κατσαρόλα με νερό ίσα ίσα να καλύψει την επιφάνεια των υλικών και μαγειρεύω για 15 λεπτά.
Μετά προσθέτω μια κούπα ρύζι νυχάκι και συνεχίζω άλλα 15 λεπτά μαγείρεμα και ανακάτεμα των υλικών μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτω λιγότερο από ένα ποτήρι νερού φρέσκο χυμό λεμονιού , μια κουταλιά αλάτι και μια κοφτή κουταλιά πιπέρι και ανακατεύω μαγειρεύω για περίπου 10 λεπτά ακόμα και προσθέτω τέλος μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ και ξαναανακατεύω.
Υπέροχη ζεστή και σίγουρα πιο υγιεινή 😊
Κείμενο Ελένη Σκουτελάκη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου