Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκορδαλιά δικής μου έμπνευσης 😊🥣

Συνταγή

Για να δημιουργήσω τη σκορδαλιά η οποία αφήνει μία πολύ ελαφριά επίγευση σκόρδου ανεπαίσθητη θα έλεγα χρησιμοποίησα : πατάτες (7 μέτριες) , καρότα (3) , κουρκουμά , λευκό ξύδι , (2) σκελίδες σκόρδο , αποξηραμένο μαϊντανό , αποξηραμένο άνηθο , αλάτι , πιπέρι , ελαιόλαδο.

Η διαδικασία

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τοποθετώ τις πατάτες , τα καρότα , τις σκελίδες σκόρδου , τον αποξηραμένο άνηθο και τον αποξηραμένο μαϊντανό και τα αφήνω να βράσουν στο τέρμα για 40 περίπου λεπτά. 

Σε ένα μπολ τα τοποθετώ αφού βράσουν (στεγνά από νερό - με όσο μαϊντανό και άνηθο έχουν μαζέψει πάνω τους οι πατάτες και τα καρότα) και προσθέτω περίπου μία κουταλιά της σούπας από φρεσκοτριμμένο αλάτι , ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι , 2-3 κουταλιές λευκό ξύδι , μία κουταλιά της σούπας κουρκουμά και περίπου μία κουτάλα ελαιόλαδο και πιέζω με την πρέσα ή με ένα πιρούνι τις πατάτες μου και τα καρότα και τέλος τα ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά θρεπτική σκορδαλιά - περισσότερο θυμίζει πουρέ -  που έχει ανάλαφρη γεύση γιατί τα σκόρδα έχουν βράσει με τις πατάτες και τα καρότα επομένως είναι πιο εύπεπτα.

Τη συνόδευσα με φιλέτο μπακαλιάρου που είχα ψήσει (σε ταψί με λαδόκολλα) στον αέρα στους διακόσιους βαθμούς για 40 λεπτά εξίσου. Στο μπακαλιάρο είχα βάλει φρεσκοτριμμένο αλάτι - εξαιρετική γεύση δίνουν οι νιφάδες αλατιού Κυθήρων , πιπέρι , ελαιόλαδο και χυμό από ένα λεμόνι.

Καλή επιτυχία στη δοκιμή πραγματικά αξίζει 🙃😉


Κείμενο Ελένη Σκουτελάκη


Σχόλια

🌻 Αγαπημένα Της Εβδομάδας