Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο θα είναι σίγουρο πιο νόστιμο ( εγώ χρησιμοποίησα λίγο παραπάνω από 500 ml ΝΟΥΝΟΥ με προσθήκη περίπου αντίστοιχη σε νερό επειδή δεν είχα φρέσκο )
1 φλιτζάνι ζάχαρη ( έβαλα καστανή ζάχαρη )
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
+ Για περισσότερο άρωμα δύο τρεις βανίλιες σκόνη ή μια κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή ένα κουταλάκι κανέλα ( έβαλα ένα κοφτό κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο εναλλακτικά )
Εκτέλεση
Όλα τα παραπάνω υλικά τα τοποθετώ σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ανακατεύω με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Έπειτα όπως είναι πάνω στο μάτι της κουζίνας η κατσαρόλα μου βράζω το μείγμα για 7 λεπτά περίπου' μέχρι να αρχίσει να δημιουργεί φουσκάλες' ταυτόχρονα το ανακατεύω καλά με τον αυγοδάρτη !!!
Σερβίρω σε μπολακια ( εγώ το μοίρασα σε φλυτζανάκια ).
Τα αφήνω περίπου 10 - 20 λεπτά να μην καίει η κρέμα ( και να σφίξει περισσότερο ) κι αν την θέλω πιο δροσερή στο ψυγείο συντήρηση.
Κείμενο Ελένη Σκουτελάκη
Η συνταγή μου αποτελεί παραλλαγή - βασίστηκε σε συνταγή αυτού του site giorgosgoulas.com !
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου