Υλικά :
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κιλό κίτρινο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τρία φακελάκια μαγιά στιγμής
Περίπου μια κούπα ζεστό νερό ( από βραστήρα έβαλα ) και δύο κούπες κρύο
Μια κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη ( προτίμησα καστανή )
Μια κοφτή κουταλιά αλάτι
Λιγότερο από μισή κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
- Ζυμώνουμε τα Υλικά και προσθέτουμε αλεύρι επιπλέον αν χρειαστεί ώστε το ζυμάρι να είναι μαλακό αλλά όχι ρευστό.
- Το αφήνουμε μέσα σε φούρνο να φουσκώσει για 50 λεπτά. ( Να μην είναι αναμμένος ο φούρνος ! )
- Μετά τα 50 λεπτά το πλάθουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε ( εγώ ξανααλεύρωσα ελαφρά το ψωμάκι και το ράντισα ελαφρά με λίγο νεράκι πριν το ψήσω ) και τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά στον αέρα.Κείμενο & Φωτογραφίες : Ελένη Σκουτελάκη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου