Γαρνιτούρα :
Ένα φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα ( ψητά + ανάλατα - τα χτύπησα στο γουδί )
Υλικά για Κρέμα :
Περίπου ένα φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ( * λιγότερη από ένα φλιτζάνι ζάχαρη αν βάλουμε γάλα κουτιού γιατί βγαίνει πολύ γλυκό το γλυκό )
1000 ml γάλα ( * ή ένα κουτί γάλα 500 ml + 500 ml νερό )
5 βανιλίνες
Μια κοφτή κουταλιά του γλυκού κανέλα
☝️ Όλα τα υλικά για την κρέμα καλό ανακάτεμα με αυγοδάρτη σε μια μικρή κατσαρόλα
κι έπειτα βράσιμο και συνεχόμενο ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη για 10 λεπτά !!!
κι έπειτα βράσιμο και συνεχόμενο ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη για 10 λεπτά !!!
Βάση :
Σπασμένα μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας
Τελικό αποτέλεσμα ( Η κρέμα απλώνεται πάνω από τα μπισκότα και πάνω από την κρέμα απλώνονται τριμμένα αμυγδαλάκια )👇
Χωρίς να το σκεπάσω το έβαλα στο σβηστό φούρνο να κρυώσει και όταν κρύωσε και έπηξε το έβαλα ψυγείο.
Θέλει δύο ώρες σίγουρα για να γίνει δροσερό 😊
Κείμενο & Φωτογραφίες : Ελένη Σκουτελάκη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου