Για τη ρεβυθάδα
Σε μία κατσαρόλα βάζω χοντρά ρεβύθια - τα 500 γραμμάρια θα βγάλουν γύρω στα τέσσερα πιάτα - , λίγα baby καρότα γύρω στα δέκα , μία κουταλιά μεγάλη αποξηραμένο κρεμμύδι και μία αποξηραμένο σκόρδο , ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι , αποξηραμένο μαϊντανό , ελάχιστο κουρκουμά και δύο πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Τα ανακατεύω ενώ έχω ανάψει το μάτι της κουζίνας για να βράσουν και προσθέτω νερό " Ο χρόνος μαγειρέματος συνολικά είναι περίπου μία ώρα ( αν δεν έχω βάλει από το προηγούμενο βράδυ σε νερό τα ρεβίθια για να μαλακώσουν )". Στα 30 λεπτά προσθέτω χυμό από 2 λεμόνια , νερό αν χρειάζεται και μία κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύω όσο βράζει. Πέντε λεπτά πριν το κλείσω βάζω ένα κεσεδάκι γιαούρτι και ξανανακατεύω. Ιδιαίτερη γεύση 🥕🥔🍋
Για το τοστ
Σε 2 φέτες ψωμί πολύσπορο του τοστ απλώνω "βούτυρο με ελαιόλαδο" εξωτερικά στην κάθε φέτα και πριν τις ενώσω προσθέτω εσωτερικά 2 κουταλιές γιαούρτι και ψήνω στη τοστιέρα ! Θυμίζει ελαφρώς λευκό τυρί πολύ πιο υγιεινό εγώ διάλεξα "βούτυρο με ελαιόλαδο κατά της χοληστερίνης" για την επάλειψη του ψωμιού πριν ψήσω το τοστ 🙋
Κείμενο Ελένη Σκουτελάκη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου