Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

🍎🍊🍋 Μηλοκεικμπισκοτόπιτα ( Μήλα , σταφίδες , καρύδια . . . )


Υλικά 

Ζύμη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( περίπου 500 γραμμάρια )
Baking powder ( ένα φακελάκι )
Καστανή ζάχαρη ( μισή κούπα )
Σταφίδες μαύρες ( 200 γραμμάρια )
Πορτοκάλια ( μισή κούπα φρέσκο χυμό )
Ελαιόλαδο ( μισή κούπα )
Νερό ( μισό ποτήρι )
Καρύδια ( περίπου 100 γραμμάρια τριμμένα στον πολυκόπτη )

Γέμιση 

Μήλα ( δύο κομμένα σε κυβάκια και ανακατεμένα με χυμό δύο φρέσκων λεμονιών , ελάχιστη καστανή ζάχαρη και κανέλα Κεϋλάνης )

Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά της ζύμης με μιξεράκι. 
Απλώνω τη μισή ζύμη σε ένα ταψάκι μεσαίο ( την πατικώνω ) , προσθέτω τη γέμιση ομοιόμορφα κατανεμημένη και στην συνέχεια καλύπτω με την υπόλοιπη ζύμη. 

👉 Ψήνω στους 170 βαθμούς στο φούρνο με αέρα για μια ώρα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο αρωματικά νηστίσιμα γλυκά' θυμίζει μηλόπιτα κέικ ( μαλακό το εσωτερικό του ) αλλά και μπισκότο ( τραγανό το πάνω μέρος του γλυκού και το κάτω ) !!! 

Ταιριάζει άψογα με συνοδεία τσαγιού 👌

Καλή επιτυχία 😉

Κείμενο Ελένη Σκουτελάκη

Σχόλια

🌻 Αγαπημένα Της Εβδομάδας