Ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( περίπου 500 γραμμάρια )
Baking
powder ( ένα φακελάκι )
Καστανή ζάχαρη ( μισή κούπα )
Σταφίδες μαύρες ( 200 γραμμάρια )
Πορτοκάλια ( μισή κούπα φρέσκο χυμό )
Ελαιόλαδο ( μισή κούπα )
Νερό ( μισό ποτήρι )
Καρύδια ( περίπου 100 γραμμάρια τριμμένα στον πολυκόπτη )
Γέμιση
Μήλα ( δύο κομμένα σε κυβάκια και ανακατεμένα με χυμό δύο φρέσκων λεμονιών , ελάχιστη καστανή ζάχαρη και κανέλα Κεϋλάνης )
Εκτέλεση
Ανακατεύω όλα τα υλικά της ζύμης με μιξεράκι.
Απλώνω τη μισή ζύμη σε ένα ταψάκι μεσαίο ( την πατικώνω ) , προσθέτω τη γέμιση ομοιόμορφα κατανεμημένη και στην συνέχεια καλύπτω με την υπόλοιπη ζύμη.
👉 Ψήνω στους 170 βαθμούς στο φούρνο με αέρα για μια ώρα.
Το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο αρωματικά νηστίσιμα γλυκά' θυμίζει μηλόπιτα κέικ ( μαλακό το εσωτερικό του ) αλλά και μπισκότο ( τραγανό το πάνω μέρος του γλυκού και το κάτω ) !!!
Ταιριάζει άψογα με συνοδεία τσαγιού 👌
Καλή επιτυχία 😉
Κείμενο Ελένη Σκουτελάκη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου