Υλικά :
Δύο μεγάλες μελιντζάνες
μία κουταλιά ελαιόλαδο
μία κοφτή κουταλιά αλάτι
μισή κουταλιά του γλυκού πιπέρι
μισή κουταλιά αποξηραμένο σκόρδο
μισή κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
μία κουταλιά λευκό ξύδι βαλσάμικο
ένα γιαούρτι περίπου 400 γρ.
Εκτέλεση :
Δύο μεγάλες μελιντζάνες με ελαιόλαδο σε ταψί με λαδόκολλα για 60 λεπτά ψήσιμο σε 200 βαθμούς στο φούρνο με αέρα.
Κατόπιν τις αφαίρεσα από τη λαδόκολλα και τις τοποθέτησα σε μπολ και τις έλιωσα με ένα πηρούνι ( χωρίς το λάδι από το ψήσιμο ).
Πρόσθεσα αλάτι , πιπέρι , αποξηραμένο σκόρδο , αποξηραμένο άνηθο , λευκό ξύδι βαλσάμικο , γιαούρτι , ελαιόλαδο και τα ανακάτεψα.
Τοποθέτησα τη μελιντζανοσάλατα σε ένα πλαστικό τάπερ και όταν κρύωσε την έβαλα ψυγείο στη συντήρηση 🙂
Κείμενο Ελένη Σκουτελάκη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου