Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λινγκουίνι με Τόνο και Λαχανικά 🥕🐟🍝


Υλικά που χρησιμοποίησα :

  1. Ζυμαρικά ολικής άλεσης ( χρησιμοποίησα δυο πακέτα λινγκουίνι , το ένα βγάζει περίπου 4 καλά πιάτα )
  2. Ελαιόλαδο 
  3. Λευκό ξύδι
  4. Αλάτι
  5. Πιπέρι 
  6. Γλυκιά πάπρικα
  7. Αποξηραμένο κρεμμύδι
  8. Αποξηραμένο σκόρδο 
  9. Αποξηραμένο άνηθο 
  10. Αποξηραμένο μαϊντανό 
  11. Δύο φιλέτα τόνο περίπου 240 γρ ήταν και λίγο παραπάνω θα ήταν ακόμα πιο σούπερ 
  12. Ένα μεγάλο πακέτο ανάμεικτα λαχανικά 
Εκτέλεση : 

Πρώτα έβρασα τα λινγκουίνι σε κατσαρόλα που ήταν στο μισό τμήμα της γεμάτη με νερό (κι η αλήθεια είναι ότι μέσα σε 12 λεπτά το ήπιαν όλο οπότε δεν χρειάστηκαν στράγγισμα αλλά χρειαζόντουσαν καλό ανακάτεμα να μην κολλήσουν). 

Έπειτα αφού τα τοποθέτησα σε ένα μεγάλο μπολ αλάδωτα' χρησιμοποίησα την κατσαρόλα για να τσιγαρίσω πολύ ελαφρά τον τόνο σε ελάχιστο ελαιόλαδο και έχοντας προσθέσει αποξηραμένο κρεμμύδι και αποξηραμένο σκόρδο. Στη συνέχεια πρόσθεσα ελάχιστο νερό' δηλαδή μισό ποτήρι και πρόσθεσα τα λαχανικά μαζί με αποξηραμένο άνηθο και αποξηραμένο μαϊντανό. Και ξαναανακάτεμα !

Συνέχισα με το ανακάτεμα των υλικών στην κατσαρόλα προσθέτοντας περίπου δυο κουταλιές γλυκιά πάπρικα , αλάτι , πιπέρι και μια - δυο κουταλιές λευκό ξύδι.

Αφού τελείωσα με το βράσιμο λαχανικών - τόνου πρόσθεσα τα βρασμένα μακαρόνια ανακατεύοντας τα όλα μαζί με τη βοήθεια της πιρούνας και μιας κουτάλας !!! 

Σαν γεύση μου θύμισε λίγο κάποια νουντλ που παίρνω όταν παραγγέλνω μια στο τόσο ! Απαλή γεύση (τα αποξηραμένα μπαχαρικά είναι αρκετά πιο εύπεπτα αυτή την αίσθηση έχω) και υγιεινή 😊


Έτσι είναι ο τόνος όταν ξεπαγώσει από την κατάψυξη το χρώμα του
αλλά και η υφή του θυμίζει κρέας ... 

Χρώματα και αρώματα !!!

Κείμενο Ελένη Σκουτελάκη

Σχόλια

🌻 Αγαπημένα Της Εβδομάδας